Zonwerend glas - prijzen

 

Zonwerend glas

Zonwerend glas is voorzien van een speciale coating dat wel 60% van de warmte filtert. De coating absorbeert en weerkaatst de warmte van de zon. Het zonlicht wordt niet tegengehouden en u kunt als nog genieten van zonlicht in uw woning. Het wordt alleen minder warm in de woning door de coating. Het is mogelijk om ramen aan te schaffen die al voorzien zijn van de coating maar het is eveneens een optie om een folie aan te schaffen die u op uw huidige ramen aanbrengt. Deze folie heeft het zelfde effect als de ramen die al zijn voorzien van de coating.

Zonwering of zonwerend glas?

Zonwering is effectief als u geen zonlicht in uw woning wilt hebben. Zonwerend glas is zeker effectief als zonwering maar op een zeer warme dag met veel zon is de buitenzonwering een betere keuze. Een nadeel van zonwerend glas is dat het in de winter ook het zonlicht voor een groot gedeelte tegenhoudt. Waar buitenzonwering in de winter opgerold kan blijven, is het zonwerend glas altijd aanwezig. De warmte van zon in de winter komt daardoor ook niet binnen. Dat zou een nadeel kunnen zijn. Een groot voordeel van zonwerend glas is dat het qua onderhoud minder tijd en energie vergt. De glazen kunt u gewoon schoonmaken. De buitenzonwering heeft af en toe een speciale behandeling nodig dat meer tijd en energie vergt.

Uitstraling

De zonwerende glazen geven uw woning een moderne uitstraling. Een nadeel van buitenzonwering is dat dit het uitzicht belemmerd. Waar u bij zonwerend glas gewoon naar buiten kunt kijken is dat bij buitenzonwering onmogelijk. Doordat u ook een folie op uw ramen kunt plakken is het op elke woning mogelijk. Bij de zonwering voor buiten is niet elke variant toepasbaar op elke woning. Tevens is de coating in verschillende kleuren te verkrijgen om het bij de stijl van uw woning aan te passen. De folie die u zelf op uw ramen moet voorzien is in wel 50 verschillende tinten te verkrijgen.

Voor- en nadelen

Zonwerend glas is een stuk goedkoper dan zonwering voor buiten en is op elke woning mogelijk. Een nadeel van zonwerend glas, is dat het minder effectief is dan buitenzonwering. Vooral in de winter is het niet altijd even comfortabel omdat het in de winter ook de warmte van de zon tegenhoudt. Het is daarin tegen wel een stuk goedkoper dan andere zonwering en u zou het zelf kunnen aanbrengen.

Prijzen

Voor een raam al voorzien van een coatinglaag liggen de prijzen rond de €60,- per m². Vooral bij grote raampartijen kan het een groot voordeel zijn. Er komt minder warmte binnen en wordt uw woning geen sauna. De prijzen voor de zonwerende folie beginnen bij een prijs van €25,- die kunnen oplopen tot een bedrag van €100,- voor de verschillende tinten. Deze prijzen zijn gebaseerd op de afmetingen van 1m x 1,52m. Indien u een bijzondere maat raam heeft dan kunnen de prijzen hoger uitvallen. Voor een prijsopgave op maat vult u vrijblijvend het contactformulier in.

Offerte aanvragen

Zonwerend glas geeft uw woning een mooie en moderne uitstraling en uw zicht wordt niet belemmerd door buitenzonwering. Het is een goedkope oplossing en zeer effectief. Heeft u interesse in zonwerend glas of bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt spoedig een reactie van onze specialisten bij u uit de buurt.

Contactformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Terugbelverzoek

Liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek. U hoort spoedig van ons.

Terugbelverzoek