Vrijstaand terrasscherm

Heeft u behoefte aan een goede zonwering, maar kunt u geen zonnescherm aan de muur bevestigen? Wilt u achter in de tuin een fijne beschutte plek creëren? Misschien is een vrijstaand terrasscherm dan iets voor u. Door de installatie van een vrijstaand terrasscherm als zonwering, kunt u op elke gewenste plek een overdekt of beschut terras verzorgen. Dankzij de unieke vormgeving van dergelijke vrijstaande terrasschermen hoeft dit niet eens nadelig te zijn voor de esthetiek van uw terras. Met bijzondere designs creëert u een unieke zonwering, die niemand in uw kennissenkring verder heeft. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Heeft u interesse in de aanschaf van een vrijstaand terrasscherm als zonwering? Of heeft u vragen over de prijzen hiervan? Lees eerst rustig deze pagina eens door, of neem contact op met een medewerker van Zonwering Nu. Wij zijn u graag van dienst bij de aanschaf van uw ideale vorm van zonbescherming.

De voordelen van vrijstaand terrasschermen

Ondanks de ietwat hogere prijzen, zijn er verschillende voordelen aan een vrijstaand terrasscherm verbonden, zeker wanneer we deze vergelijken met andere vormen van zonwering. De voordelen van een vrijstaand terrasscherm zijn hieronder voor u op een rijtje gezet:

  1. U kunt een terras vormen op elke plek die u wilt. U bent, zoals bij andere vormen van zonwering, niet afhankelijk van een muur of bouwconstructies. Een vrijstaand terrasscherm wordt op de vloer gemonteerd, of staat op losse betonvoeten.
  2. Het is mogelijk om een verrijdbaar terrasscherm aan te schaffen. Hiermee kunt u elke keer kiezen voor de beste plek.
  3. Met een vrijstaand terrasscherm hebt een heerlijke plek buitenshuis, terwijl u tocht alle gemakken van binnenshuis hebt. Enkele vrijstaande terrasschermen zijn waterdicht, waardoor u zelfs tijdens regenbuien heerlijk buiten kunt zitten.
  4. Dankzij de vele designs heeft u altijd een unieke zonwering in huis.
  5. Een vrijstaand terrasscherm kan, in tegenstelling tot andere vormen van zonwering, oneindig uitgebreid worden. Hierdoor kunt u uw terras zo groot maken als u zelf wilt.
  6. Een terras met een vrijstaand terrasscherm kan makkelijk uitgebreid worden met een heater of verlichting. Zo kunt u tot ver in de herfst en al vroeg in de lente heerlijk genieten van het buitenleven.

Verschillende vormen

Er zijn verschillende vormen van vrijstaande terrasschermen als zonwering, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Afhankelijk van uw zonwering wensen en de prijzen waar u aan denkt, kunt u kiezen voor een vrijstaand terrasscherm dat volledig overdekt is, maar een open zijkant heeft; Of u kiest voor een vrijstaand terrasscherm dat voornamelijk beschutting biedt tegen de wind, maar geen dak heeft. Hieronder een korte omschrijving.

  • Volledig overdekt: Een vrijstaand terrasscherm dat volledig overdekt is, doet denken aan de standaard zonwering door zonneschermen. In tegensteling tot een zonnescherm wordt een volledig overdekt vrijstaand scherm gevormd door twee ‘halve’ zonneschermen, die tezamen een dak vormen. Met een aluminium stellage die los op de grond staat kunt u dus uw terras volledig overdekken. Het nadeel hierbij is dat de prijzen aanzienlijk hoger zijn dan andere vorm van een vrijstaand terrasscherm, en dat u met deze terrasschermen niet beschermd bent tegen de wind. Het is dan ook aan te raden deze vorm van zonwering alleen aan te schaffen als u een beschutte plek in de tuin wilt afschermen van de zon en regen.
  • Muurvormig: de andere vorm van een vrijstaand terrasscherm doet eerder denken aan een muur dan een dak. Met deze vorm van zonwering bent u goed beschermd tegen de wind, en creëert u dus makkelijk een beschutte plek in tuin of terras. Deze vorm van zonwering helpt echter weinig tegen de zon die rechtstreeks van boven schijnt, al wordt ‘schuine zon’ wel tegengehouden. De prijzen voor een vrijstaand terrasscherm in deze vorm zijn relatief laag en is daarom wel het overwegen waard. Bovendien worden deze geleverd in vele variaties en designs, waardoor u een terrasscherm kunt kiezen dat goed bij u past.

Prijzen

De prijzen voor een vrijstaand terrasscherm variëren naar gelang kwaliteit, maat, en design. Welke eisen u verder stelt aan installatietechniek, extra mogelijkheden zoals het verrijden van het scherm of de aanschaf van een vrijstaande heater zijn prijzen die hier nog bij op komen. Daarnaast zijn de prijzen voor de montage niet bij de onderstaande tabel inbegrepen. De volgende prijzen kunt u als richtlijn aannemen:

Soort scherm Prijs
Overdekking vanaf €4000
Muurvorming vanaf € 500

Meer informatie?

Wilt u meer informatie voor zonwering bij u thuis? Heeft u belangstelling voor een vrijstaand terrasscherm, maar wilt u verschillende prijzen met elkaar vergelijken? Neem dan contact op met de medewerkers van Zonwering Nu. Als u het offerteformulier invult kunnen wij u verschillende offertes toesturen van zonwering leveranciers bij u uit de buurt. Deze kunt u vervolgens zelf vergelijken op het gebied van prijzen, designs en andere kenmerken. Voor welke leverancier u echter ook kiest, bij Zonwering Nu garanderen wij u kwaliteit en professionaliteit. Heeft u bovendien vragen over een andere vorm van zonbescherming? Aarzel ook dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek. U hoort spoedig van ons!

Terugbelverzoek zonneschermen leverancier

Offerteformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.