Terrasoverkapping

Wilt u het hele jaar door genieten van het buitenleven? Heeft u tijdens de zomermanden behoefte aan een heerlijk koele en schaduwrijke plek? Dan is het wellicht tijd om de aanschaf van een terrasoverkapping te overwegen. Een terrasoverkapping is één van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonwering, en tevens zeer geschikt als een semi-serre. Doordat in de afgelopen jaren de Nederlandse zomers steeds warmer zijn geworden, wordt de keuze voor een overkapping van tuin of terras steeds aantrekkelijker. In dit artikel vindt u een overzicht van de voordelen van een terrasoverkapping, wordt uitgelegd wat een overkapping nou precies inhoudt, en vindt u een tabel met de verschillende prijzen. Mocht u na dit artikel nog vragen hebben over zonwering, of de aanschaf van een terrasoverkapping, aarzel dan niet om contact op te nemen met Zonwering Nu. Als u het contactformulier invult, zorgen wij dat uw vraag zo snel mogelijk wordt behandeld.

Terrasoverkapping als zonwering

Een terrasoverkapping is een vorm van zonwering die gedurende het hele jaar te gebruiken is. Door de toevoeging van een terrasverwarmer kunt u dan zelfs in de winter met uw vrienden ’s avonds buiten zitten. De overkapping bestaat feitelijk uit vier palen en een dak, en is daarmee vergelijkbaar met een carport. Door de grote variatie in materiaal en stijl, en de mogelijkheid om deels ook ‘muren’ toe te voegen, is een terrasoverkapping meer dan dat. De mate van zonwering van de overkapping is erg groot, doordat u hiermee de hele dag op eenzelfde plek schaduw creëert, heeft u met een terrasoverkapping een heerlijk koele plek in de tuin. In vergelijking met andere vormen van zonwering kunnen de prijzen van een terrasoverkapping wel wat hoger zijn, echter de voordelen van een terrasoverkapping wegen hier wel tegen op.

Vijf redenen om te kiezen voor een terrasoverkapping

Hoewel er natuurlijk vele redenen zijn om te kiezen voor een terrasoverkapping als zonwering zijn er vijf redenen, naast de hoge mate van zonwering, om te kiezen voor deze vorm van overkapping.

  1. Een heerlijk buitengevoel, het hele jaar door
  2. Tijdens de wintermaanden een opslag voor uw tuinmeubilair
  3. Schaduw en comfort op warme dagen
  4. Een mooie blikvanger in de tuin
  5. Mogelijkheid voor het opwekken van zonne-energie

Extra mogelijkheden van een terrasoverkapping

Hoewel een terrasoverkapping standaard dient als zonwering, zijn er een aantal mogelijkheden waarin u kunt variëren en die een overkapping tot een uniek design kunne maken. Zo kunt u het dak van de overkapping laten begroeien met klimop of andere planten. Zo vervloeit de overkapping in uw tuin, waardoor u geen ‘lelijk’ gebouw in de tuin heeft. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden o het gebied van materiaal. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een terrasoverkapping van hout, doek, glas of aluminium. De voordelen hiervan verschillen: hout geeft bijvoorbeeld een rustiek uiterlijk, maar ken hogere prijzen en een lastig onderhoud. Met glas bent u goedkoper uit, maar hiervan is de decoratieve waarde weer minder groot. Als het dak van de overkapping groot en stevig genoeg is, kunt u tevens energie opwekken door het aansluiten van zonnepanelen. Hiermee bespaart u op uw eigen energiekosten en kunt u zelfs energie ‘teruggeven’ aan het energienetwerk op zeer zonnige dagen. Tot slot is het zelfs mogelijk om onder uw overkapping een vuurplaats aan te leggen. Hiermee is heeft u in de winter een unieke sfeerplek in de tuin.

Prijzen

De prijzen van een overkapping zijn afhankelijk van het materiaal en de grootte. Zo kan u al een standaard glazen overkapping aanschaffen voor een kleine 500 euro, terwijl een terrasoverkapping van 5 bij 5 kan oplopen tot een prijs van wel 3000 euro. De prijzen zijn dus volledig afhankelijk van uw wensen. Bovenop de standaard prijzen komen dan nog de kosten voor het monteren van de overkapping. Deze kosten zijn echter redelijk beperkt, een overkapping kan meestal binnen een dag worden geplaatst. Daarnaast bent u met deze prijzen over het algemeen verzekerd van vijf jaar garantie op de terrasoverkappingen. Voor de prijzen kunt u ongeveer de volgende richtlijn aanhouden:

Afmetingen Materiaal Prijs
4 bij 3 meter Aluminium € 1750
3 bij 3 meter Glas € 1350
3 bij 2,5 meter Polycarbonaat € 880
5 bij 3 meter Hout € 2750
4 bij 3 meter Doek € 1000

Direct contact

Heeft u belangstelling in de aanschaf van een terrasoverkapping als zonwering? Wilt u de mogelijke prijzen met elkaar vergelijken? Of heeft u nog enkele vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van Zonwering Nu. Als u het offerteformulier invult, zorgen wij dat u zo snel mogelijk enkele offertes toegestuurd krijgt. Zo kunt u zelf de prijzen vergelijken en de voor u voordeligste deal kiezen. Bij Zonwering Nu bent u voor de ideale terrasoverkapping aan het juiste adres!

Liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek. U hoort spoedig van ons!

Terugbelverzoek zonneschermen leverancier

Offerteformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.