horren
Zonwering offerte

Horren

Vanaf begin mei tot en met eind augustus, tijdens de warme maanden kunt u veel last hebben van kleine insecten, en met name muggen in huis. Om deze invasie van insecten te voorkomen kunt u er voor kiezen om horren te plaatsen in uw ramen of deuren. Anders dan zonwering beschermen horren niet direct tegen de zon, maar heeft u wel gegarandeerd een huis zonder extra inwoners, en een ongestoorde nachtrust. Horren zijn over het algemeen makkelijk in uw woning te plaatsen, als extra laag aan de binnenkant van uw raam of deur. Het is echter, in tegenstelling tot met zonwering, ook mogelijk om de hor in uw kozijntje laten plaatsen. Hierbij komen hogere prijzen kijken, maar u heeft op deze manier geen last van eventuele kieren of ongemak in de winter. Bent u geïnteresseerd in de prijzen van de verschillende soorten horren? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Zonwering Nu via het contact formulier. Wij sturen u direct de gewenste informatie toe. De medewerkers van Zonwering Nu garanderen u kwaliteit en betrouwbaarheid.

Horren voor ramen en deuren

Horren worden toegepast in ramen en deuren, om tijdens de zomermaanden uw huis wel goed te kunnen ventileren, maar insecten buiten te houden. Op het gebied van horren zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden in toepassing en kwaliteit, maar ook in type hor-systeem. Al deze systemen hebben eigen voor- en nadelen, prijzen en kwaliteiten. De experts van Zonwering Nu hebben voor u de mogelijkheden op een rijtje gezet.

Raamhorren

Horren zijn geschikt voor zowel ramen als deuren. Raamhorren komen in verschillende soorten, maten en prijzen. Het meest bekende type zijn de inzethorren. Deze horren hebben een apart bevestigingssysteem, waardoor u niet hoeft te boren of schroeven. Inzethorren zijn bovendien weer makkelijk te verwijderen tijdens de wintermaanden. Een moderne hor is de plisséhor, deze hor heeft naast een functionele ook een decoratieve functie, en is bovendien makkelijk te installeren. Wilt u naast insectenwering ook een makkelijke ventilatie in huis, kies dan voor een plisséhor. Naast deze twee mogelijkheden kunt u ook kiezen voor een vaste hor. Een vaste hor garandeert u het hele jaar een insectvrij huis. Net als zonwering kan een vaste hor zowel binnen- als buitenshuis worden geplaatst, alsmede in het kozijn. Door de vele mogelijkheden kunt u de vaste hor helemaal in eigen stijl ontwerpen. Tot slot kunt u er ook voor kiezen om een rolhor of horgaas te installeren. Deze methodes zijn simpel doch doeltreffend, en zijn met name geschikt om tijdens de zomermaanden insecten te weren.

Deurhorren

Insecten komen niet alleen via uw ramen binnen. Wanneer u tijdens de zomermaanden uw buitendeur openzet om de woning te ventileren, haalt u snel ongewenste gasten in huis. Daarom is het aan te raden ook uw deuren van horren te voorzien. Horren worden geproduceerd voor zowel buitendeuren, dubbele deuren en schuifpuien, ook voor uw deuren is daarom een hor beschikbaar. Net als raamhorren komen deurhorren in verschillende soorten, maten en prijzen. Zo kunt u kiezen voor de alom bekende lamellenhor. Deze hor biedt een adequate bescherming tegen insecten, en heeft een hoog gebruiksgemak, doordat u er zo doorheen loopt. Zeker met kleine kinderen zijn lamellen horren aan te raden. Een vaste hordeur vormt een andere mogelijkheid. Vaste horren zijn met name ideaal voor vakantiehuizen of huizen waar de warme periode langer duurt. Wanneer u geïnteresseerd bent in een hoge mate van ventilatie naast de insectenwering, kies dan voor een plisséhor of rolhor. Beide hor-systemen kunnen op verschillende standen worden gezet, waardoor u het huis makkelijk doorlucht.

Zonwering en horren

Horren en zonwering worden nog al eens met elkaar vergeleken op het gebied van functionaliteit, prijzen en voor- en nadelen. Wanneer we kijken naar de installatietechnieken, dan zien we dat zonwering makkelijker aan de buitenzijde van het huis geplaatst kan worden, en daarom binnenshuis geen hinder oplevert. De installatietechnieken van horren zijn daarentegen minder definitief. Horren zijn vaak makkelijker weer te demonteren dan zonwering. Verder heeft een hor op zonwering voor dat deze de mogelijkheid biedt voor ventilatie in huis, tijdens de warme zomermaanden. Echter, met horren haalt u niet echt een zonwering in huis, het directe zonlicht blijft uw woning binnenstromen. Daarentegen, waar zonwering de zon tegenhoudt, bent u met zonwering niet beschermd tegen insecten. Als we kijken naar prijzen zien we dat horren vaak goedkoper zijn dan zonwering. Dit is met name te danken aan de makkelijkere installatietechnieken en het gebruik van een lagere hoeveelheid materiaal. Als we de voor- en nadelen voor u op een rijtje zetten krijgen we het volgende overzicht:

Zonwering Horren
Zonwering Ja Nee
Bescherming insecten Nee Ja
Ventilatie Nee Ja
Makkelijk te installeren Ja Nee
Makkelijk te demonteren Nee Ja
Lage prijs Nee Ja

Prijzen

De prijzen van de verschillende hor-systemen variëren uiteraard, afhankelijk van afmeting en soort hor-systeem waar u voor kiest. Zo kunt u een eenvoudige raamhor, met klittenband systeem al verkrijgen voor €10,00, terwijl een rolhor voor uw schuifpui wel rond de €500,00 kan kosten. De prijzen zijn dan ook afhankelijk van uw wensen. Wanneer u interesse heeft in de aanschaf van een hor voor uw deur of raam, of meer informatie wilt over de mogelijkheden en bijkomende prijzen, neem dan contact op via het offerte formulier. De specialisten van Zonwering Nu kunnen u van advies voorzien op het gebied van maten, designs en toegepaste functies voor uw woning. Het is zelfs mogelijk om de horren speciaal op maat te maken voor uw huis. Hiermee zullen de prijzen wel iets oplopen, maar heeft u gegarandeerd een uniek design. Onze experts kunnen daarnaast ook direct advies geven over de mogelijkheden op het gebied van zonwering, en de combinatie tussen horren en zonwering. Bij Zonwering Nu bent u voor al uw vragen aan het juiste adres!

Liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek. U hoort spoedig van ons!

Terugbelverzoek markiezen leverancier

Offerteformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.