gordijnen
Zonwering offerte

Gordijnen

Gordijnen maken al geruime tijd deel uit van het standaard interieur in de Nederlandse huishoudens. Waar gordijnen in eerste instantie alleen werden gebruikt als verduistering en zonwering, wordt in de huidige tijd steeds meer gelet op het design en de stijl die u in huis haalt. Naast de standaard rolgordijnen kunt u tegenwoordig dan ook kiezen uit onder meer plisségordijnen, vouwgordijnen, luminette gordijnen en paneelgordijnen. Deze hebben allen naast een zonwerende ook een decoratieve functie. Voor welke gordijnsoort u kiest, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gewenste functie en de prijzen die hier aan verbonden zijn. Wij bieden hier een overzicht van de meest voorkomende gordijnsoorten en haar voordelen, de gemiddelde prijzen en de mogelijkheden. Heeft u na dit overzicht nog vragen over bijvoorbeeld het verschil tussen plisségordijnen en vouwgordijnen? Wilt u weten waar u het beste de rolgordijnen kunt aanschaffen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via ons contactformulier. Eén van de medewerkers van Zonwering Nu neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voordelen gordijnen

Zoals gezegd wordt een gordijn tegenwoordig niet meer geproduceerd met alleen een verduisterende en zonwerende functie, en is het enige voordeel niet meer de lage prijzen. Momenteel is het aantal voordelen van gordijnen veel groter. Hieronder zijn er een aantal voor u op een rijtje gezet:

  • Decoratieve functie: door de verschillende designs, met name van plisségordijnen en vouwgordijnen, krijgt uw huis een heel eigen stijl en sfeer. Door te variëren in stijl haalt u met plisségordijnen een unieke woonaccessoire in huis.
  • Ruimtelijk effect: door uw vouw- of plisségordijnen kunt u tevens een gevoel van ruimte creëren in een kleinere kamer. Wanneer u kiest voor lange banen en een effen kleur kunt u de ruimte een stuk groter later lijken. Daarentegen creëert u met patronen of horizontale strepen meer sfeer in een grote ruimte.
  • Geluidsisolatie: Tegenwoordig is het ook mogelijk om onder meer paneelgordijnen en rolgordijnen met een geluidswerende werking aan te schaffen. Hiermee kunt u ook de akoestiek binnenshuis verbeteren.
  • Warmte isolatie: overgordijnen stoppen kou en tocht, en houden de warmte in huis. Hierbij moet u er rekening mee houden dat een dikke stof de beste werking heeft. Hoewel u op stookkosten bespaart, is de decoratieve functie van overgordijnen minder groot.
  • Privacy: met alle gordijnsoorten bent u verzekerd van een goede bescherming tegen ongewenste blikken. Woont u dicht aan de straat, dan is de aanschaf van bijvoorbeeld plisségordijnen zeer aan te raden.

Verschillende gordijnsoorten

Voor welke gordijnen u kiest is afhankelijk van de eisen die u er aan stelt. Zo kiest u bij een wens voor een goede warmtewering natuurlijk niet voor lichte paneelgordijnen, en gebruikt u voor het creëren van een ruimtelijk effect geen rolgordijnen. Daarom hieronder een specificatie van de meest voorkomende gordijnsoorten die bij vrijwel alle leveranciers verkrijgbaar zijn.

Plisségordijnen

Ten eerste zijn daar plisségordijnen. Plisségordijnen zijn een minder bekende gordijnsoort, maar hebben verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld rolgordijnen. Plissé is Frans voor geplooid, en plisségordijnen worden dan ook gevormd door een lap stof die in kleine panelen geplooid is. Het voordeel van plisségordijnen is dat ze makkelijk bedienbaar zijn, eventueel op afstand door elektrische bediening. Bovendien worden plisségordijnen regelmatig aangeboden met een Top Down/Bottom Up besturing. Dit betekent dat u zelf kunt kiezen welk deel van het raam u bedekt met de plisségordijnen. Doordat de plisségordijnen van verschillende materialen en in een grote variatie aan stijlen worden geproduceerd, worden ze tevens vaak gebruikt als woondecoratie. Het nadeel van plisségordijnen is dat ze niet een sterke geluid- of warmtewerende werking hebben.

Rolgordijnen

In tegenstelling tot de plisségordijnen, is iedereen welbekend met de werking en functie van rolgordijnen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar tegen lage prijzen, en kennen een hoge functionaliteit. In meer recente jaren zijn rolgordijnen tevens met leuke designs verkrijgbaar, waardoor ook rolgordijnen tegenwoordig een decoratieve functie hebben. Bovendien worden rolgordijnen meestal gemaakt van polyester. Hierdoor krimpen de rolgordijnen niet, en wordt het zonlicht extra tegengehouden. Dankzij de makkelijke bediening, die eventueel geautomatiseerd kan worden, zijn rolgordijnen geschikt voor elk huishouden.

Vouwgordijnen

Net als plisségordijnen werken vouwgordijnen door middel van het top down/bottom up systeem. Daarnaast hebben vouwgordijnen met name een zonwerende en sfeerverhogende werking. Dankzij de stijlvolle uitstraling zijn vouwgordijnen een unieke vorm van raamdecoratie. Het gebruikte materiaal is polyester of katoen, waardoor de vouwgordijnen een warme sfeer met zich meebrengen. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor vouwgordijnen met baleinen. Deze zorgen ervoor dat de vouwgordijnen strak blijven staan. Wanneer u echter een minder strakke vorm in uw vouwgordijnen wilt, kunt u ook de keuze maken de baleinen weg te laten. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar tegen lagere prijzen dan plisségordijnen, waardoor voor veel mensen de keuze op vouwgordijnen valt.

Paneelgordijnen

Tot slot zijn er dan nog paneelgordijnen. Paneelgordijnen zijn met name praktisch voor grotere ramen, doordat ze makkelijk verschuifbaar en te bevestigen zijn. Paneelgordijnen bestaan uit lange verticale stoffen, of aluminium panelen, die langs en over elkaar te schuiven zijn. Hierdoor kunt u met paneelgordijnen makkelijk variëren in de mate van privacy en verduistering. Doordat de panelen aan de onderkant verzwaard zijn, heeft u met paneelgordijnen geen last van opwaaiende gordijnen. Het is tevens mogelijk om paneelgordijnen te gebruiken als afscheidingswand. Hierdoor kunt u in huis makkelijk een grote ruimte kleiner doen lijken, en een extra kamer creëren. Dankzij de strakke uitstraling, haalt u met paneelgordijnen een moderne sfeer in huis.

Prijzen

De prijzen van de gordijnen zijn afhankelijk van soort, stijl en materiaal. Daarnaast kunnen de prijzen bijvoorbeeld oplopen als u kiest voor een extra geluidsisolerende of zonwerende laag. In onderstaande tabel ziet u de verschillende gordijnsoorten en de gemiddelde prijzen voor een breedte van 60cm x 175cm lengte. Prijzen voor standaardmaten zijn vaak lager dan de prijzen voor op maat gemaakt materiaal. Houdt daar rekening mee bij de aanschaf van uw nieuwe gordijnen. Bovendien komen bovenop de standaard prijzen nog de eventuele kosten voor montage en de aanschaf van een elektrisch besturingssysteem.

Gordijnsoort Prijs (60×175)
Plisségordijnen € 38,00
Rolgordijnen € 27,00
Vouwgordijnen € 27,00
Paneelgordijnen € 16,50

Offerte mogelijkheden

Om de precieze prijzen voor uw wensen te achterhalen, kunt u het beste een offerte aanvragen. Als u het offerteformulier van Zonwering Nu invult, krijgt u binnen enkele dagen verschillende offertes van leveranciers uit uw regio toegestuurd. Zo kunt u zelf de prijzen en bijkomende services met elkaar vergelijken. Vul dus voor de beste keus ons offerteformulier in, wij zijn u graag van dienst!

Liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek. U hoort spoedig van ons!

Terugbelverzoek zonneschermen leverancier

Offerteformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.