Zonneschermen

Zonneschermen zijn met de huidige temperaturen in Nederland zeer in trek. Zo’n 85 procent van de Nederlandse huishoudens heeft enige vorm van zonwering in de woning hangen. Van verduisteringsgordijnen, via rolluiken tot zonneschermen. Zonwering komt in soorten en maten en er is voor ieder wat wils. Zonneschermen zijn echter de meest gebruikte vorm van zonwering. In tegenstelling tot andere vormen van zonwering, zijn zonneschermen alleen geschikt voor buitenshuis. Dit heeft echter als voordeel dat u binnenshuis geen extra installaties heeft, en dat de zon ook daadwerkelijk buitenshuis wordt gehouden. Wanneer we het effect van zonneschermen met gordijnen vergelijken, blijkt dat de zon ongeveer 30 procent beter wordt geweerd door zonneschermen. Heeft u interesse in zonneschermen? Of heeft u een vraag over welke zonwering het beste geschikt is voor uw woning? Wilt u weten welke prijzen hieraan verbonden zijn? De medewerkers van Zonwering Nu helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Als u contact met ons opneemt via het contactformulier, zullen wij er voor zorgen dat uw vraag zo snel mogelijk wordt behandeld. Wij zijn u graag van dienst!

Voordelen zonwering

Er zijn verschillende voordelen aan de aanschaf van zonwering verbonden. Zonwering zorgt namelijk niet alleen voor het weren van de zon, maar ook voor:

  • Warmte wering: doordat de zon wordt geweerd, beperkt u niet alleen de inval van direct zonlicht, maar blijft de warmte ook buiten. Hierdoor houdt u een heerlijk koele temperatuur binnenshuis tijdens de warme zomermaanden.
  • Kou wering: Met sommige vormen van zonwering houdt u niet alleen de warmte buiten, maar ook de kou in de winter. Zo houdt u dus een stabiele temperatuur in de huiskamer, en bespaart u op de stookkosten.
  • Schaduw: doordat de meeste zonneschermen een lichte helling hebben, geniet u niet alleen van een aangename temperatuur binnenshuis. Ook buiten kunt u heerlijk in de schaduw van uw zonneschermen buiten zitten.
  • Beperking van geluidsoverlast: doordat u een extra ‘laag’ aanbrengt tussen u en de buitenwereld, profiteert u met zonwering ook nog eens van een beperking van de geluidsoverlast. Zonneschermen lijken wellicht hierin geen grote werking te hebben, maar onderzoek wijst uit dat het geluid zeker beperkt wordt. Geniet van een heerlijke rust tijdens de zomerdagen door zonneschermen te installeren.
  • Privacy: Geen zin in voorbijgangers die altijd maar naar binnen kijken? Met zonneschermen bent u beschermd tegen ongewenste blikken van buitenaf.

Verschillende zonneschermen

Zonneschermen komen in soorten en maten. Welke vorm voor uw woning geschikt is en aan uw wensen voldoet, dat is afhankelijk van verschillende aspecten. Wilt u bijvoorbeeld veel ruimte overhouden op uw terras, dan kunt u kiezen voor een uitval zonnescherm. Heeft u behoefte aan veel schaduw, dan is het aan te raden een knikarm zonnescherm aan te schaffen. Hieronder volgt van beide vorm een kleine beschrijving.

Knikarm zonneschermen

Knikarm schermen bestaan uit twee of meerdere armen waar het doek op bevestigd is. Het voordeel van knikarm zonneschermen is dat deze de doorloop niet bevestigen, doordat het scherm rechtuit loopt. Hierdoor creëert u ook een mooi vlak schaduw op uw terras. Knikarmschermen worden ook wel gebruikt als een semi terrasoverkapping, maar dan tegen lagere prijzen. Het nadeel van knikarm schermen is dat deze extra gevoelig zijn voor wind. Het is dan ook belangrijk dat u kiest voor een goede kwaliteit, en bij een specialist navraag doet naar de mogelijkheden en beperkingen. De schermen komen in alle soorten en maten, designs en kleuren. Er is daarom altijd een knikarmscherm dat bij uw wensen past.

Uitval zonneschermen

Uitval zonneschermen werken ook door middel van armen waar het doek is opgeplaatst, maar hebben een grotere hellingshoek. Het voordeel hiervan is dat een uitvalscherm kleiner is en daardoor minder ruimte vraagt. Bovendien leidt de grotere hellingshoek ertoe dat er minder uitval van het scherm nodig is bij een laagstaande zon. Nadelen van een uitval zonnescherm is dat u hier moeilijker onderdoor kunt lopen, of deze als terrasoverkapping kunt gebruiken. Over het algemeen vallen de prijzen van uitvalzonneschermen lager uit dan die van knikarmzonneschermen.

Elektrische zonneschermen

Alle zonneschermen kunnen geleverd worden met een elektrische bediening en sensor. Door de sensor gaat de zonwering automatisch uit, ook wanneer u niet thuis bent. Het is tevens mogelijk om de zonneschermen op zonne-energie te laten werken. Hiermee bespaart u ook nog eens op de energiekosten. Tot slot kunt u de bediening aansluiten op uw smartphone of tablet. Zo heeft u de bediening van uw zonneschermen altijd bij de hand.

Prijzen en merken

De prijzen van de verschillende zonneschermen zijn afhankelijk van de gekozen vorm, het materiaal, besturingssysteem en de mate van afwerking. Over het algemeen moet u aanhouden dat de prijzen voor knikarmzonneschermen ruim de prijzen voor uitvalschermen overstijgen. Daarentegen is een knikarmzonnescherm op veel vlakken voordeliger en praktischer als zonwering dan een uitvalscherm. Met name door de semi functie als terrasoverkapping. Waar u voor uitvalschermen moet rekenen op zo’n 50 euro per vierkante meter, komen de prijzen voor een knikarmscherm gemiddeld op de 125 euro per vierkante meter. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de minimum en maximum prijzen bij de verschillende schermen. Deze prijzen kunt u als leidraad aanhouden bij de aanschaf van uw zonnescherm. Bovenop deze prijzen komen nog de kosten voor elektrische bediening en de prijzen voor montage en het bezorgen. De prijzen voor de zonneschermen zijn tevens afhankelijk van het merk dat u aanschaft. Welbekende merken zijn Cedeko, Leiner, Weinor en Winsol. Met zonwering van deze fabrikanten bent u verzekerd van kwaliteit en een lange levensduur. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk een zonnescherm te kopen bij een plaatselijke leverancier of bouwmarkt. Ga dan van te voren na of u een goede kwaliteit naar prijs krijgt. Over het algemeen moet u rekening houden met de volgende prijzen:

Zonwering Minimumprijs Maximumprijs
Uitval zonnescherm € 200,00 € 800,00
Knikarm zonnescherm € 600,00 € 2250,00

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Heeft u interesse in de aanschaf van zonwering en wilt u de prijzen met elkaar vergelijken? Neem dan contact op met Zonwering Nu via het offerteformulier. Wanneer u ons uw wensen kenbaar maakt, zullen wij u zo snel mogelijk enkele offertes toesturen van verschillende leveranciers uit uw regio. Deze kunt u zelf op prijzen en kwaliteit met elkaar vergelijken. Kies voor de zonwering die bij u past. Kies voor een leverancier via Zonwering Nu.

Liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek. U hoort spoedig van ons!

Terugbelverzoek zonneschermen leverancier

Offerteformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.