rolluiken
Zonwering offerte

Rolluiken

In Nederland kiezen steeds meer consumenten voor rolluiken als een manier van zonwering. Hoewel er vele vormen van zonwering mogelijk zijn, is de voorkeur voor rolluiken zeker te verklaren. Vanwege de steeds hogere temperaturen van de afgelopen zomers, kiest de consument steeds vaker voor zonwering die compleet verduistert en de temperatuur zeer laag houdt. Het houden van uitzicht of het design van de zonwering komt dan op de tweede plaats te staan. Rolluiken zijn in dit opzicht ideaal. Met de goede verduistering en de complete afsluiting van de zon, blijft de temperatuur in huis zeer aangenaam. Daarnaast zijn ook de prijzen voor rolluiken aantrekkelijk, omdat u deze mede terug kunt verdienen door een besparing op stookkosten. Doordat dit type zonwering steeds populairder is geworden, breiden wij ons netwerk met rolluik leveranciers steeds meer uit. Wilt u meer informatie over het plaatsen van een rolluik? Bent u benieuwd naar de prijzen? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Vul dan het offerteformulier in op deze pagina. Eén van de medewerkers van Zonwering Nu stuurt u op korte termijn een overzicht met diverse aanbiedingen. Doordat u verschillende offertes krijgt, kunt u zelf de prijzen en mogelijkheden met elkaar vergelijken. Heeft u ondanks het overzicht nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de medewerkers van Zonwering Nu. Wij voorzien u graag van meer informatie en advies!

Vijf redenen om voor rolluiken te kiezen

Hoewel er zeer veel redenen zijn aan te wijzen voor de aanschaf van rolluiken, hebben de experts van Zonwering Nu de vijf beste redenen voor u op een rijtje gezet. Naast de goede zonwering en de aantrekkelijke prijzen zijn rolluiken geschikt vanwege de volgende vijf redenen:

  1. Ze hebben een uitstekende inbraakpreventie werking. Zeker als u de rolluiken van professioneel hang- en sluitwerk voorziet, zullen inbrekers uw woning liever voorbij gaan.
  2. Een tweede reden is de verduisterende functie van rolluiken. Of het nu gaat om het weren van licht tijdens de lange zomeravonden, of het directe zonlicht tijdens het middagdutje van uw kind: met een rolluik verduistert u de kamer volledig.
  3. Rolluiken vormen daarnaast een goede geluidsisolatie. Heeft u genoeg van de kletspraatjes van uw buren? Wilt u het geluid van de doorgaande weg verminderen? Kies dan voor geluidsisolatie door middel van een rolluik. Succes verzekerd.
  4. Een hoge privacy vormt een volgend argument. Doordat een rolluik u volledig afsluit van de buitenwereld, heeft u geen last meer van pottenkijkers. Dit is tevens voordelig tijdens uw vakantie: uw kostbaarheden worden zo niet gezien.
  5. Een laatste reden voor de aanschaf van rolluiken is naast de zonwering, de warmte- en kou werende functie. Tijdens de zomermaanden houdt u de warmte buiten, maar gedurende de winter juist de kou. De rolluiken houden de warmte binnenshuis, waardoor u enorm bespaart op stookkosten.

Soorten rolluiken

Wanneer u zicht gaat verdiepen in de verschillende soorten luiken, dan zult u zien dat er vele mogelijkheden en variaties zijn. Het kan dan ook lastig zijn om hieruit de juiste keuze te maken. Daarom voor u een overzicht van de meest voorkomende soorten rolluiken. De meest bekende rolluiken zijn opbouwrolluiken, voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Opbouwrolluiken zitten in het kozijn gemonteerd, hierdoor zijn deze bijna niet zichtbaar. Dit type rolluik is in veel kleuren verkrijgbaar en heeft een goede isolerende waarde. Een tweede bekende vorm van zonwering zijn voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken worden in Nederland het meeste aangeschaft. Dit komt omdat dit type rolluik vooral voor bestaande bouw erg geschikt is. Het rolluik wordt aan het kozijn gemonteerd waardoor er verder geen verbouwing nodig is. Bij een inbouwrolluik is dit wel nodig, het luik wordt dan boven het raam ingebouwd en in de gevel verwerkt. Waar in gezinnen vaak gekozen wordt voor een standaard rolluik, kiezen bedrijven vaak voor een industriële inbraakwerende rolluiken. Deze bieden een goede beveiliging tegen inbrekers en vandalisme.

Uitbreidingsmogelijkheden

Zonwering door middel van rolluiken, kan tegenwoordig volledig geautomatiseerd worden. Door het inbouwen van een elektrische besturing, kunt u vanaf één centraal punt al uw rolluiken bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdschakelklokken op de luiken aan te brengen. Zo lijkt het zelfs wanneer u op vakantie bent, alsof er iemand aanwezig is. Een derde uitbreidingsmogelijkheid is het aanbrengen van licht- of warmtesensoren. Door deze aan het elektrische besturingssysteem te verbinden, gaan de rolluiken automatisch naar beneden wanneer de temperatuur sterk oploopt, of de lichtinval groter wordt. Tot slot is het tegenwoordig om ook de elektrische besturing van uw zonwering aan te sluiten op uw smartphone of tablet. Hiermee kunt u zelfs vanaf uw werk, de rolluiken thuis alvast naar beneden doen. Zo komt u in een heerlijk koele woning thuis.

Prijzen en merken

De prijzen voor de verschillende varianten zonwering en rolluiken zijn afhankelijk van afmeting, gewenste toepassing (geluidswerend, inbraakpreventief, standaard) en gekozen materiaal. Daarnaast verschillen de prijzen per merk. Dit verschil wordt met name veroorzaakt door onderscheid in kwaliteit en extra services (gratis montage, onderhoud of elektrisch besturingssysteem), maar ook in het verschil tussen officiële merken en een huismerk. Voor een rolluik van één vierkante meter kunt u dan ook zowel 75 als 550 euro kwijt zijn. Eén van de bekendste merken op het gebied van rolluiken is Heroal. De prijzen voor rolluiken van dit merk zijn aanzienlijk hoger, maar u bent dan ook verzekerd van een lange levensduur en een goede fabrieksgarantie. Wilt u iets lagere prijzen, maar wel goede kwaliteit, dan kunt u kiezen voor zonwering van Winsol, Verona of Sunsell.

Zelf prijzen vergelijken

Omdat de prijzen van een rolluik enorm kunnen variëren, is het altijd verstandig de prijzen te vergelijk. Zo weet u zeker dat u nooit teveel hoeft te betalen. Bij Zonwering Nu kunt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen voor het vergelijken van de prijzen en het aanbod van inbraakwerende, isolerende en verduisterende luiken. Het is aan uzelf wat u doet met de offertes, u zit nergens aan vast. Laat ons u overtuigen met een scherpe offerte.

Liever telefonisch contact? Plaats dan een terugbelverzoek. U hoort spoedig van ons!

Terugbelverzoek Rolluiken

Offerteformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met de experts van Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.